Søk innenfor...    
 Du er her >> Forsiden / Andre produkter

Ulefos Antikkovn

Ulefos-navnet var helt frem til 1950-tallet ensbetydende med vedovner. vakre, gedigne og etterspurte kunstverk og bruksmøbler.

I 1952 ble gategods introdusert i produktspekteret til Ulefos Jernværk, og erstattet gradvis ovnene som hovedprodukt. Fortsatt produseres imidlertid de historiske modellene, til glede for nye og kommende generasjoner.

Ulefos Antikkovn kommer best til sin rett i litt større rom, hvor den både er vakker å se på og gir mye av varme. Ovnen leveres med to eller tre etasjer. Innvendige brennplater av støpejern beskytter sidene i det store brennkammeret. Røkuttak på toppen og på begge sider forenkler montering til pipen. Bunnplaten er ekstra tykk og forsterket med solide ribber.

Den moderne utgaven av Ulefos Antikkovn leveres med katalysator, og ovnen er godkjent som rentbrennende. Katalysatoren gjør at varmeavgivelsen øker, veden varer lenger, og utslippet av uønskede partikler reduseres med opp til 90 prosent.

Klassikeren fra Ulefos er en effektiv varmekilde som gir rommet særpreg. Ulefos Antikkovn vitner om god sans for tradisjon og estetikk.

Motivet er fra 1766

Motivet på Ulefos Antikkovn er utført av den danskfødte treskjæreren Henrich Bech i 1766.

Motivet på sideplaten framstiller Iris, karakterisert ved regnbuen, broen mellom himmel og jord og budbringeren mellom gudene og menneskene. I dette tilfellet bringes et budskap til Juno, Jupiters hustru og himmelens dronning.

Juno er framstilt med sin attributt, påfuglen. I den ene hånden holder hun heroldstaven. Himmelrommet skildres ved skyer og fugler.

Oppdatert:  16/02-2005, kl 15:04:46
 Ulefos NV AS, Pob 24, N-3831 Ulefoss  Tlf. 35 94 96 00, Faks 35 94 96 01, Epost [email protected]