Søk innenfor...    
 Du er her >> Forsiden / Nyheter

Ulefos Jernværk 350 år

I vår bransje er det sjelden tid til å sette seg ned å tenke tilbake, men det er ikke hverdagskost at norske bedrifter kan feire 350 års-jubileum, så for en stakket stund synes vi det er tid for et kort tilbakeblikk.

Ulefos NV startet som et firma basert på å utnytte forekomster av jernmalm samt vannkraften fra ulefossen og trekull fra skogene. Selskapet ble i 1835 kjøpt av Diderik Cappelen. Selv om man i 1877 bestemmer seg for å stoppe råjernsproduksjonen fortsetter støperivirksomheten. 

I 1952 starter produksjonen av gategods og avløser etter hvert ovnsproduksjonen som viktigste produktområde. I 1960 installeres elektriske smelteovner og produksjon av seigjern starter. Etterhvert oppgraderes bedriften og i 1965 installeres nytt formanlegg – Malcus. Dette blir videre oppgradert med et nytt i 1978 og senere i 1996.

I 1999 etableres Ulefos NV AS da samarbeidet med Componenta Corporation OY og Ulefos Jernværk KS etableres. Vår mangeårige partner på salgssiden i Danmark, Holger Andreasen kjøpes opp i 2004.   Den siste store hendelse er årets beslutning om at Cappelen Holding igjen blir eneeier av Ulefos NV.   

Ulefos NV har alltid operert innenfor markeder hvor nytenking og evne til å se framover er avgjørende, men for å lykkes må dette også kombineres med kontinuitet og vår lange erfaring. 

At et selskap i vår bransje har klart å overleve over så lang tid, er noe vi kan tillate oss å være ganske stolte av. 

I dag er vi den ledende produsent av gategods (kumlokk, rister etc.) til det nordiske markedet. Våre ansatte har i dag en trygg og spennende arbeidsplass i en lønnsom organisasjon.

Ulefos NV har altså vært med fra den industriell begynnelse og vil definitivt være med i fremtiden. At vi i august kommer til markere 350 års jubileum er også en trygghet og bekreftelse for våre kunder ved at de vet at de samarbeider med et selskap som satser sterkt på fremtiden.   

Vår eier satser sterkt på virksomheten for å skape en enda mer slagkraftig enhet i Norden også i fremtiden, noe vi ser i form av eierskap og investeringsvilje.

Les pressemelding (pdf)...

Oppdatert:  03/08-2007, kl 14:48:45
 Ulefos NV AS, Pob 24, N-3831 Ulefoss  Tlf. 35 94 96 00, Faks 35 94 96 01, Epost [email protected]